kursor

/jedzenie_i_picie/jedzenie/babeczka.cur

piątek, 22 lutego 2013

Drobiowe roladki ze szpinakiem i fetą

Ciekawa odmiana dla tradycyjnych, niedzielnych schabowych. 

Składniki :
  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • 200 g mrożonego szpinaku
  • 100 g fety
  • 1 łyżka masła
  • 2 łyżki śmietany 18 %
  • 1-2 ząbki czosnku
  • sól i pieprz do smaku
Przygotowanie :

Pierś dzielimy na dwie części i rozbijamy na cienki placek. Doprawiamy solą i pieprzem.

Na patelnie rozgrzewamy masło, wrzucamy zamrożony szpinak i smażymy do czasu, aż wyparuje nam woda.

Dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę, śmietanę i pokruszoną fetę. Mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Na rozbitej piersi rozsmarowujemy farsz  i zwijamy w roladki.

Obtaczamy w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażymy przez kilka minut z każdej strony.



Smacznego ! ;) 


4 komentarze:

  1. Odpowiedzi
    1. dodajemy do farszu, przepraszam ale przez przypadek o tym zapomniałam, już poprawiam przepis ;)

      Usuń
  2. Świetne, smakowało wszystkim :)

    OdpowiedzUsuń