kursor

/jedzenie_i_picie/jedzenie/babeczka.cur

środa, 28 marca 2012

Pishinger

I oto jest sposób na coś banalnie prostego ! :) Idealny dla niezapowiedzianych gości czy też, gdy mamy ochotę na coś słodkiego, a nie chcemy poświęcać na to dużo czasu. Pishinger czyli inaczej przekładany wafel, zna na pewno każdy. Jest wiele sposobów na jego przygotowanie, dzisiaj pokazuję Wam właśnie ten z masą krówkową o dowolnym smaku ! :) 


Składniki :
  • 1 opakowanie kwadratowych wafli
  • 1 puszka dowolnej masy krówkowej (u mnie orzechowa)
Przygotowanie :

Bierzemy jeden płat wafli i smarujemy masą krówkową, kładziemy na to drugi wafel, znowu smarujemy masą, przykrywamy waflem i tak do skończenia się całego opakowania. Gdy będą już gotowe, postawić na nie coś w miarę ciężkiego aby się dobrze skleiły. I oto cała filozofia :)




Smacznego ! :)

5 komentarzy:

  1. Mniam!!! I jakie to proste... :)

    OdpowiedzUsuń
  2. witaj :)
    przychodzę do Ciebie z takim zapytaniem :)
    siedzimy właśnie z Agatką moja i zastanawiamy się, jak zrobić "kopę", taką typową weselną. I przyszło mi na myśl, że wpadnę do Ciebie z zapytaniem, czy nie masz sprawdzonego przepisu :)

    OdpowiedzUsuń
  3. hej ! :) Szczerze Ci powiem, że pierwszy raz słyszę o takim czymś, chyba że znam to pod inną nazwą :) Mogłabyś mi dokładnie wytłumaczyć co to takiego jest? :) W miarę moich możliwości postaram się jakoś pomóc ;D

    OdpowiedzUsuń
  4. "kopa" to taki deser u nas na sląsku znany z podawania go na drugi dzień wesela :) To mieszanka galaretki, bakalii , śmietany... i nie mam pojęcia czego jeszcze :):):)
    słyszałaś o czymś takim?
    :D

    OdpowiedzUsuń
  5. Powiem Ci szczerze że nie słyszałam ;D ale z ciekawości aż poszukam przepisu w necie ;D

    OdpowiedzUsuń