Moja propozycja na niedzielny obiad. Mięso plus słodka żurawina i ananas, jak dla mnie świetne połączenie :) Takie smaki to ja uwielbiam ! Podałam je z ziemniakami i mizerią, bo to takie moje ulubione, standardowe dodatki do schabowszczaka :)
Składniki :
- 5 kotletów schabowych
- 5 plasterków ananasa z puszki
- 5 łyżeczek żurawiny
- 5 plasterków sera żółtego
Kotlety usmażyć tak jak zawsze (rozbić, posypać solą, pieprzem lub vegetą, maczać w jajku i na koniec w bułce tartej). Usmażone odsączyć na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.
Kotlety układamy w blaszcze, na każdego kładziemy plasterek ananasa, w środek wkładamy łyżeczkę żurawiny i układamy plasterek sera z wyciętą dziurką, tak żeby żurawina była na wierzchu.
Podpiekamy w piekarniku w 180st. C do czasu roztopienia sera.
Smacznego ! :)
źródło: tastefully
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz