Ciekawa odmiana dla tradycyjnych, niedzielnych schabowych.
Składniki :
- 1 podwójna pierś z kurczaka
- 200 g mrożonego szpinaku
- 100 g fety
- 1 łyżka masła
- 2 łyżki śmietany 18 %
- 1-2 ząbki czosnku
- sól i pieprz do smaku
Pierś dzielimy na dwie części i rozbijamy na cienki placek. Doprawiamy solą i pieprzem.
Na patelnie rozgrzewamy masło, wrzucamy zamrożony szpinak i smażymy do czasu, aż wyparuje nam woda.
Dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę, śmietanę i pokruszoną fetę. Mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Na rozbitej piersi rozsmarowujemy farsz i zwijamy w roladki.
Obtaczamy w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażymy przez kilka minut z każdej strony.
Smacznego ! ;)
a co ze śmietaną robimy?
OdpowiedzUsuńdodajemy do farszu, przepraszam ale przez przypadek o tym zapomniałam, już poprawiam przepis ;)
UsuńŚwietne, smakowało wszystkim :)
OdpowiedzUsuńcieszę się bardzo ;) Pozdrawiam !
Usuń