I oto jest sposób na coś banalnie prostego ! :) Idealny dla niezapowiedzianych gości czy też, gdy mamy ochotę na coś słodkiego, a nie chcemy poświęcać na to dużo czasu. Pishinger czyli inaczej przekładany wafel, zna na pewno każdy. Jest wiele sposobów na jego przygotowanie, dzisiaj pokazuję Wam właśnie ten z masą krówkową o dowolnym smaku ! :)
Składniki :
- 1 opakowanie kwadratowych wafli
- 1 puszka dowolnej masy krówkowej (u mnie orzechowa)
Bierzemy jeden płat wafli i smarujemy masą krówkową, kładziemy na to drugi wafel, znowu smarujemy masą, przykrywamy waflem i tak do skończenia się całego opakowania. Gdy będą już gotowe, postawić na nie coś w miarę ciężkiego aby się dobrze skleiły. I oto cała filozofia :)
Smacznego ! :)
Mniam!!! I jakie to proste... :)
OdpowiedzUsuńwitaj :)
OdpowiedzUsuńprzychodzę do Ciebie z takim zapytaniem :)
siedzimy właśnie z Agatką moja i zastanawiamy się, jak zrobić "kopę", taką typową weselną. I przyszło mi na myśl, że wpadnę do Ciebie z zapytaniem, czy nie masz sprawdzonego przepisu :)
hej ! :) Szczerze Ci powiem, że pierwszy raz słyszę o takim czymś, chyba że znam to pod inną nazwą :) Mogłabyś mi dokładnie wytłumaczyć co to takiego jest? :) W miarę moich możliwości postaram się jakoś pomóc ;D
OdpowiedzUsuń"kopa" to taki deser u nas na sląsku znany z podawania go na drugi dzień wesela :) To mieszanka galaretki, bakalii , śmietany... i nie mam pojęcia czego jeszcze :):):)
OdpowiedzUsuńsłyszałaś o czymś takim?
:D
Powiem Ci szczerze że nie słyszałam ;D ale z ciekawości aż poszukam przepisu w necie ;D
OdpowiedzUsuń